Ferrari wil Sebastian Vettel een nieuw contract geven: “Hij beslist zelf over zijn toekomst”

10 juli 2017 — Vormen Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen ook volgend jaar het rijdersduo bij Ferrari? Ferrari wil Vettel overduidelijk een nieuw contract geven, wat Raikkonen betreft is dat echter heel wat minder duidelijk.


Sebastian Vettel staat momenteel aan de leiding in het kampioenschap en de Duitser lijkt goed op weg om tot het einde van het seizoen te strijden voor de titel. Eind dit seizoen loopt echter ook Vettel zijn contract bij Ferrari af en bij de Italiaanse renstal willen ze alvast doorgaan met Vettel.

“Ik ben erg duidelijk geweest wat Sebastian betreft,” aldus Ferrari-baas Sergio Marchionne. “Ik heb nog niet met Kimi gesproken over wat hij wil. Wat Sebastian betreft, indien hij verder voor ons wil blijven racen, dan heb ik duidelijk gesteld dat indien hij dat wil, dat we hem dan een nieuw contract geven. Het hangt van Sebastian zelf af.”

Daar waar Ferrari overduidelijk graag Sebastian Vettel wil behouden als rijder, is de situatie van Kimi Raikkonen heel wat minder duidelijk.

“Al de opties liggen op tafel. We gaan dit bespreken met Kimi. Ik heb echter duidelijk gemaakt dat indien Sebastian wil blijven, dat het volledig van hemzelf afhangt,” besluit Marchionne.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België