Ferrari: “Winst in Brazilië toont onze sterkte in 2017”

14 november 2017 — Volgens Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, heeft de overwinning van Sebastian Vettel tijdens de GP van Brazilië aangetoond hoe sterk Ferrari is tijdens het seizoen 2017.


Vettel wist vanop de tweede plaats naar de leiding van de race te rijden voor het ingaan van de eerste bocht, nadat hij een betere start had dan polesitter Valtteri Bottas. De start bleek cruciaal te zijn geweest voor de overwinning. De strategie van Ferrari zorgde er immers voor dat Vettel voor Bottas op de baan bleef, nadat die laatste de ‘undercut’ uitvoerde in een poging om de leiding in de race terug over te nemen.

Vettel liet achteraf al verstaan opgelucht te zijn met deze overwinning, nadat het Italiaanse team geen kans meer maakte op een eerste wereldtitel in tien jaar tijd. Tijdens de races in Singapore, Maleisië en Japan had Ferrari immers een slechte reeks, waardoor Mercedes en Hamilton hun voorsprong konden vergroten.

“Tijdens de kwalificatie was het al duidelijk dat de SF70H snel en klaar was om te racen”, zei Arrivabene. “Op zondag kwam dan de bevestiging dat we over een erg goede wagen beschikken.”

“Dit resultaat is ook mede door goed werk van het team, zowel in Brazilië als in Maranello en niet te vergeten: de rijders die tijdens de race boven zichzelf uitstaken”, klinkt Arrivabene lovend.

“Nu kijken we uit naar de volgende uitdaging in Abu Dhabi. We zijn vastberaden om alles te geven, tot het einde.”

De overwinning van Vettel in Brazilië was de eerste voor Ferrari sinds de GP van Hongarije. Vettel gelooft dan ook dat deze overwinning cruciaal was om een antwoord te geven op de sterke reeks van Mercedes tijdens de afgelopen races.

“Ik denk dat het één van de moeilijkste races van het seizoen was. Valtteri was steeds dichtbij en we hadden dezelfde snelheid. Ik deed mijn uiterste best en wist een gat te slaan. Deze overwinning is erg belangrijk voor mij en voor het team. Na zo’n lange tijd is het fantastisch om terug te winnen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België