Ferrari wisselt versnellingsbak Massa om Alonso te helpen

18 november 2012 — Bij Ferrari hebben ze besloten om de versnellingsbak van Felipe Massa te wisselen om zo Fernando Alonso te helpen.

image
Felipe Massa startte normaal gesproken van op de zesde plaats, twee plaatsen voor teamgenoot Alonso, die als achtste zou vertrekken. Het gonsde de voorbije uren echter van de geruchten over een mogelijke wissel van de versnellingsbak bij Massa.

De Braziliaan zijn versnellingsbak zou geen specifieke problemen vertonen, maar indien de versnellingsbak op Massa zijn wagen gewisseld wordt dan krijgt hij een bestraffing van vijf plaatsen op de grid. Dit zorgt ervoor dat Massa als elfde moet vertrekken en Alonso daardoor een plaats goedmaakt.

Op zich is het Ferrari niet te doen om het winnen van zomaar een positie want Massa zou de Spanjaard ook tijdens de race kunnen laten voorbijgaan. Het is Ferrari eerder te doen om de specifieke gridpositie. Doordat Alonso als zevende in plaats van als achtste mag vertrekken kan de Spanjaard van op de ‘propere’ kant van het circuit starten.

Dit is uiteraard een veel betere uitgangspositie want de rijders klagen algemeen over de ‘vuile’ kant van de startgrid. In Austin doen ze dat nog meer dan op de andere circuits omdat de situatie daar nog veel slechter is omdat het Circuit of the Americas een compleet nieuw circuit is.

“De reden voor het wisselen van de versnellingsbak en de bijhorende penalty is puur strategisch. We willen Alonso zijn potentieel voor de start maximaliseren, aangezien hij nog steeds kans maakt op de titel bij de rijders. We zagen gisteren dat starten van op de vuile kant een zeer groot nadeel zou zijn. Er was een erg groot risico dat we na de start te ver achter de leiders van de race zouden belanden. Het was een beslissing waar de beide rijders het mee eens waren,” luidde het in een mededeling.

Of hoe Ferrari alles in het werk wil stellen om Alonso zijn waterkansje op de titel levendig te houden ...

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België