logo
 

Ferrari wordt om de oren gereden

06 april 2014 — Kimi Raikkonen en Fernando Alonso waren vandaag opnieuw niet bij machte om zich te verdedigen tegen de vele inhaalmanoeuvres. image

Ferrari startte behoorlijk aan het seizoen, maar tijdens de GP van Bahrein was daar nog maar weinig van te zien, want beide Ferrari-rijders moesten zich tevreden stellen met een teleurstellende negende en tiende plaats. Ook tijdens de kwalificaties zag het er al niet goed uit, met een zesde startplek voor Raikkonen, en P10 voor Alonso.

Dringend tijd dus voor de Scuderia om werk te maken van de prestaties van de F14T, die veelbelovend uit de wintertests was gekomen.

“We wisten op voorhand al dat we het niet makkelijk zouden krijgen tijdens deze race, want op circuits met lange rechte stukken presteren we niet bijster goed. Na een goede start en een prima pitstopstrategie werden we nog wat geholpen door de safety car. Die liet ons toe om wat benzine te sparen, maar het bleek toch niet genoeg voor een beter eindresultaat.” legt Alonso uit.

“Er eindigden acht wagens voor mij, en hoewel we ons uiterste best hebben gedaan, mogen we allesbehalve tevreden zijn over het niveau dat we op dit moment ten tonele brengen. We zullen 24 op 24 moeten werken om de prestaties op te krikken, maar we hebben nog wel wat tijd, want het seizoen is nog jong. We hebben ook alle middelen om ons doel te bereiken.”

“Ik ben enorm ontgoocheld over mijn resultaat.” zuchtte Raikkonen na afloop van de race. “Na mijn goede kwalificatie had ik wel meer verwacht van de race van vandaag. Mijn start verliep echter niet goed, waardoor ik meteen plaatsen verloor. Even later werd ik dan ook nog aangetikt door Magnussen, maar gelukkig zonder erg. Door een gebrek aan neerwaartse druk en snelheid op de rechte stukken kon ik echter niet meer verder doorschuiven.” aldus de Fin.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België