logo
 

Ferrari wou druk weghalen bij Räikkönen

08 juli 2016 — Ferrari koos ervoor om sneller te beslissen over de toekomst van Räikkönen dan normaal om zo de druk bij hem weg te halen, zo zegt teambaas Maurizio Arrivabene.


Normaal gezien wacht Ferrari tot na de zomerpauze om haar rijdersduo bekend te maken. Maar deze morgen kwam het Italiaanse team met het bericht dat Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen ook in 2017 voor het team rijden.

“We hebben twee goede rijders. Dat was geen probleem voor ons”, zegt Arrivabene. “Nu hebben we alle druk van Räikkönen’s schouders gehaald. Tijdens de laatste twee of drie grote prijzen werd er hem steeds gevraagd naar zijn contract. Ik weet dat zijn bijnaam ‘the Iceman’ is, maar hij is ook gewoon een mens. Ook hij heeft emoties en ik denk dat hij de druk wel voelde. Deze beslissing werd gisteren bevestigd tijdens een telefoongesprek met de president (Marchionne).”

Marchionne zei dat Kimi Räikkönen zijn zitje bij het team zelf moest verdienen door zich te bewijzen en Arrivabene vindt dat hij dat nu heeft gedaan.

“We zijn erg trots en blij met de prestaties van Kimi sinds het begin van het seizoen. We vraagden hem om zich te laten zien en nu verdient hij het contract voor volgend jaar.”

Arrivabene zei ook dat een vroege bekendmaking ervoor zorgt dat het team zich volledig kan focussen in het verbeteren van de wagen om zo de strijd aan te gaan met Mercedes.

“Normaal deden we een persconferentie voor aanvang van de GP van Italië, maar nu zijn we een nieuw team en veranderen we de traditie. We willen ons focussen op het verbeteren van de wagen.”

“We hebben een goede sfeer nodig in het team en de rijder helpt om deze sfeer te behouden. Door het feit dat het team nog vrij nieuw is, is het goed om dezelfde rijder te behouden. Zo wordt de balans van het team niet verstoord.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België