“Ferrari zal leren uit haar pijnlijke lessen van 2017”

05 november 2017 — Volgens Ferrari-baas Sergio Marchionne heeft Ferrari op pijnlijke manier geleerd wat er beter moet om in 2018 wereldkampioen te kunnen worden.


Tegen alle verwachtingen in begon Ferrari bezonder sterk aan het F1-seizoen 2017. Tot aan de zomerpauze waren Ferrari en Sebastian Vettel bijzonder competitief en streden ze met Mercedes en Hamilton om de titel. Daar is Ferrari-baas Sergio Marchionne erg trots op.

“Gezien ons vertrekpunt hebben we het goed gedaan,” vertelde Ferrari-baas Sergio Marchionne deze week tijdens een conference call. “Indien ik vorig jaar rond deze tijd aan iemand zou verteld hebben dat we het tijdens de eerste helft van 2017 zo goed zouden doen dan zou niemand dat geloofd hebben.”“

Volgens Marchionne heeft Ferrari echter steken laten vallen waardoor de tweede seizoenshelft een stuk minder goed verliep. Ferrari kent daardoor echter wel haar zwakke punten, wat uiteraard erg belangrijk is met het oog op volgend seizoen.

“De wagen is er, en die wagen is volgens mij de beste die er is. We zijn er echter niet in geslaagd om de taak af te maken.”

“De tweede seizoenshelft heeft enkele structurele zwakke punten van onze manier van werken blootgelegd,” aldus Marchionne. “Ze gaan rechtgezet worden en hopelijk wordt 2018 dan een veel beter seizoen.”

Het was vooral die tweede seizoenshelft die er mee voor zorgde dat Ferrari en Sebastian Vettel snel uit de titelrace lagen.

“Ik geloof echter niet in pech. Uiteindelijk is dit een weerspiegeling van hoe wij onze zaken runnen. Het was een combinatie van technische problemen en rijdersfouten, zeker tijdens de tweede helft van het seizoen. Of een verkeerde beoordeling van de rijder.”

“Ik denk dat we veel geleerd hebben. Ik denk dat het een pijnlijke manier van leren was,” besloot Marchionne.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België