“Ferrari zal niet opnieuw 21 jaar moeten wachten op een F1-titel”

05 november 2020 — Ferrari hoopte om dit jaar eindelijk opnieuw de wereldtitel te kunnen veroveren maar de keiharde realiteit is dat Ferrari momenteel slechts zesde in het kampioenschap staat. Toch zal 2020 volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto eerder een uitzondering zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“We hebben de voorbije jaren enkele keren voor overwinningen en wereldtitels gestreden,” aldus de Ferrari-teambaas tegenover ‘Sky Italia’. “Er waren echter ook seizoenen zonder overwinning, zoals in 1990 of 1994.”

Binotto stelt dat 2020 op vele vlakken een uitzonderlijk jaar is, deels ook door het coronavirus.

“2020 is nu een bijzonder moeilijk seizoen, niet alleen omwille van onze problemen maar ook omwille van de ruimere context met het coronavirus. We konden ons niet zo sterk ontwikkelen als gehoopt.”

“Het F1-seizoen 2022 komt er ook snel aan met een compleet nieuwe generatie aan wagens en een project waarin binnenkort erg veel energie zal kruipen.”

“2020 zal als seizoen echter de uitzondering blijven,” besloot Binotto, die eraan herinnerd werd dat er tussen de F1-titel van Jody Scheckter in 1979 en die van Michael Schumacher in 2000 maar liefst 21 jaar geen rijderstitel werd behaald.

Ondertussen is het al 13 jaar geleden dat Kimi Raikkonen als laatste Ferrari-rijder de F1-titel wist te veroveren. Binotto verwacht echter niet dat Ferrari opnieuw 21 jaar zonder wereldtitel zal achterblijven.

“Het zal nu geen 21 jaar duren, daar ben ik van overtuigd,” aldus Binotto.  “Ik heb die periode van wederopbouw uit de eerste hand meegemaakt, met eerst de titel bij de constructeurs en vervolgens bij de rijders.”

“Er zijn nu heel wat jaren gepasseerd, veel te veel jaren. We hebben voor overwinningen gestreden en enkele keren voor de wereldtitel.”

Afwachten of Ferrari volgend jaar, maar vooral in 2022, voor de wereldtitel zal kunnen strijden. Met de prestaties van dit jaar in het achterhoofd zal de focus bij Ferrari echter vooral op 2022 liggen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België