“Ferrari zet in Portugal volop in op doorontwikkeling F1-bolide voor 2021”

22 oktober 2020 — Bij Ferrari kijken ze al heel het seizoen tegen een serieuze achterstand aan. De Scuderia proberen ondertussen echter alles om die achterstand zo snel mogelijk te verkleinen. In Portugal worden dan ook verschillende nieuwe updates geïntroduceerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“We hebben al enkele kleine aanpassingen voor het aerodynamisch pakket van de wagen geïntroduceerd in Sochi en daar bovenop nog enkele op de Nürburgring,” aldus Enrico Cardile, het hoofd van de afdeling ‘performance development’ bij Ferrari.

“In Portimao zullen we een bijkomende update voorzien, vooral wat de diffuser betreft en zullen we het programma vervolledigen dat we de voorbije maanden uittekenden.”

Voor Ferrari is het vooral belangrijk dat het op de baan de bevestiging krijgt van wat er in de windtunnel ontwikkeld werd. Dit is niet alleen belangrijk voor dit seizoen maar meer dan ooit ook voor volgend seizoen aangezien de F1-bolides volgend jaar grotendeels dezelfde zijn.

“Het belangrijkste is dat we bevestiging krijgen dat onze ontwikkelingen de juiste richting uitgaan,” aldus Cardile.

“De aanwijzingen van de voorbije raceweekends waren goed en we hopen dit bevestigd te zien tijdens dit raceweekend. Meer dan ooit zijn de ontwikkelingen dit jaar gericht op het komende seizoen.”

“Tegelijkertijd verwachten we echter nog dat de performance van de SF1000 verbetert. Het zou leuk zijn om ons bovenaan de groep met wagens en rijders te zien die binnen enkele tienden van elkaar strijden voor de plaatsen vier en daarachter.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België