“Ferrari zit op aerodynamisch vlak helemaal verkeerd”

15 april 2019 — Tijdens de wintertests leek Ferrari de grote favoriet voor het F1-seizoen maar daar merken we na drie races niets van. Volgens Nico Rosberg komt dat omdat Ferrari haar nieuwe wagen op aerodynamisch vlak de verkeerde richting heeft uitgestuurd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Mercedes is momenteel de grote favoriet,” aldus Rosberg in zijn vlog op Youtube na afloop van de GP van China. “Ze zien er zo enorm sterk uit. Ferrari ondervindt problemen. Ferrari heeft haar wagen op aerodynamisch vlak verkeerd ontwikkeld.”

Ferrari haar SF90 staat bekend voor het behalen van een enorm hoge snelheid op de rechte stukken en dat van bij het begin tot het einde van het rechte stuk. De SF90 wint daardoor veel tijd op de rechte stukken maar verspeelt veel tijd in de bochten en tragere secties van een circuit.

“Ze hebben veel te weinig ‘drag’ en te weinig downforce in de bochten,” meent Rosberg. “Dat is waar ze enorm veel tijd verliezen. Het is niet ideaal om de snelst mogelijke ronde te rijden. Ze bevinden zich wat de wagen betreft op de verkeerde plaats.”

Volgens Rosberg probeerde Ferrari in China haar probleem te verhelpen door extra achtervleugel toe te voegen. Daarmee wou de renstal meer downforce genereren maar het volstond niet.

“De achtervleugel gewoon groter maken is niet wat je moet doen. Je moet ook via andere delen van de wagen extra downforce genereren, zoals de voorvleugels, de endplates,” aldus Rosberg.

“Dat is waarop ze zich momenteel moeten focussen. Dat is echter enorm veel werk, het zal tijd vergen, wat niet ideaal is,” besloot de voormalige Mercedes-piloot.

Bekijk hieronder de volledige vlog van Nico Rosberg na de GP van China:

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België