Ferrari zoekt twee belangrijke antwoorden in China

10 april 2019 — Het Ferrari F1 team wil tijdens de derde race van het seizoen een antwoord vinden op twee belangrijke vragen over haar SF90.


In Australië was Ferrari verrassend genoeg niet zo competitief terwijl het in Bahrein dan weer het raceweekend tot aan de race domineerde. Charles Leclerc zag een dominante overwinning echter verloren gaan door een motorprobleem.

Opvallend is dat ook Vettel tijdens de eerste race in Australië af te rekenen kreeg met technische problemen. Bij Ferrari willen ze tijdens de race in China dan ook twee dingen te weten komen: is de wagen effectief ook competitief op een andere type circuit zoals dat van China, en hoe zit het met de betrouwbaarheid?

“De derde race van het seizoen vindt plaats op een circuit dat wat de karakteristieken betreft compleet anders is dan Melbourne of Bahrein,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

“In China is er een zeer lang recht stuk en bochten die een ongewone belasting vormen voor het voorste deel van de wagen.”

Voor de Ferrari SF90 zal de race in China een nieuwe test vormen, zo laat Mattia Binotto weten.

“Wat ons betreft willen we verifiëren dat de SF90 ook competitief is op dit type van circuit en er ons van verzekeren dat de betrouwbaarheidsproblemen zoals in Bahrein niet herhaald worden.”

“Zoals gewoonlijk willen we het goed doen en strijden met onze concurrenten. Het zal de 1000ste race in de geschiedenis van de Formule 1 zijn, wat een extra motivatie is,” besloot Binotto.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België