logo
 

Ferrari zorgt voor commotie met nieuw koelsysteem op haar wagen

13 september 2018 — Nadat Ferrari eerder al voor commotie zorgde door een zak gevuld met droog ijs op haar onboard-camera te leggen heeft de Italiaanse renstal nu opnieuw voor commotie gezorgd.


De FIA had Ferrari verboden om haar onboard-camera nog langer af te dekken met een zak met droog ijs. Dot op verzoek van de FOM die officieel vreesde dat de camera’s beschadigd zouden geraken.

Vermoed wordt dat Ferrari door het afdekken van de onboard-camera het zicht op het stuurtje, de cockpit of de achterkant van de wagen wil belemmeren. Ferrari beweerde dat het noodzakelijk was om de camera’s en apparatuur te koelen.

Na het verbod op het gebruik van de zak met droog ijs komt Ferrari in Singapore echter met een nieuw systeem dat uiteraard opnieuw voor heel wat commotie zorgt. Ferrari plaatst op de airbox nu immers een koelsysteem dat zo van vorm is dat het tevens het zicht van de onboard-camera’s belemmert.

Al de teams kunnen via de onboard-camera’s bij elkaar kijken en het is dan ook de vraag wat Ferrari precies probeert te verbergen. In Italië, de eerste race waarin de zak droog ijs verboden was, gebruikte Ferrari een paraplu in de cockpit om het beeld van de onboard-camera af te schermen.

Afwachten hoe de andere teams nu zullen reageren. Ferrari zal alvast beweren dat het systeem net hetzelfde doet als de koelers die de concurrentie op hun airbox plaatsen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België