Ferrari: “Zwakke punten hopelijk verholpen, we willen terugslaan in Bahrein”

26 maart 2019 — Ferrari hoopt dat het haar zwakke punten van in Australië heeft geïdentificeerd en verholpen. Tijdens de tweede race van het seizoen wil de Scuderia immers terugslaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Na een erg teleurstellende race op het stratencircuit van Albert Park wil Ferrari in Sakhir tonen dat het de problemen verholpen heeft en voor niets minder dan de overwinning gaan.

“Het Sakhir circuit heeft compleet andere karakteristieken dan het circuit in Australië, met tractie en het remmen dat twee erg belangrijke factoren zijn,” zegt Binotto in de vooruitblik van Ferrari naar het raceweekend in Bahrein.

“In Bahrein zullen we als team onszelf ervan moeten verzekeren dat we onze zwakke punten uit Australië begrijpen en verholpen hebben, punten waardoor we ons maximaal potentieel van de wagen niet konden benutten.”

Ferrari verwacht op het circuit van Sakhir dan ook veel competitiever te zijn dan in Australië, waar het genoegen moest nemen met de vierde en vijfde plaats.

“We verwachten dat we in Bahrein het effect van onze aanpassingen zullen zien, al zal ook de concurrentie uiteraard opnieuw zeer sterk zijn. Met dat in het achterhoofd zijn we vastberaden om terug te slaan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België