logo
 

FIA-baas Jean Todt krijgt felle kritiek door uitspraken over werkdruk in de F1

27 januari 2020 — Naar aanleiding van zijn uitspraken over de werkdruk in de Formule 1 krijgt FIA-baas Jean Todt heel wat kritiek te verwerken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door VMax.si (@vmaxsi) op

Er komt hoe langer hoe meer kritiek op de uitlatingen van FIA-baas Jean Todt. Die zei dat mensen die in de F1-werken niet mogen klagen over de steeds langer wordende F1-kalender.

Hij liet verstaan dat mensen die in de F1 werken privilege hebben, dat de familie begrip moet tonen en dat je in de F1 ook niet gans je leven werkt. Todt krijgt nu vanuit verschillende mensen uit de autosport kritiek te verwerken.

Haas-mecanicien Robert Dob zei tegenover ‘UOL Esporte’ het volgende: “Kort samengevat zegt hij eigenlijk dat we blij mogen zijn dat we onze kinderen niet zien.”

“Dat is gewoon belachelijk. Dit is de mening van iemand die op vrijdag naar een raceweekend komt en op zondag opnieuw vertrekt.”

“Hij brengt niet zoveel tijd als ons door op de circuits. Velen onder ons doen dit jaren aan een stuk en het is niet eenvoudig om ander werk te vinden.”

Gerard Quinn, voormalig engineer bij Ford in het WRC, waar Jean Todt ooit zelf zijn professionele motorsportcarrière begon, heeft een gelijkaardige mening.

“Dit zijn woorden van iemand die met een privéjet rondvliegt en dat betaald door het bedrijf,” aldus Quinn.

“Indien onze families ons niet zo hard zouden steunen dan zou de motorsportwereld er volledig anders uitzien. De FIA moet zoiets begrijpen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België