FIA begint met tender voor standaard onderdelen in F1-bolides

30 april 2019 — De FIA is een tender gestart voor standaard onderdelen in de F1-bolides vanaf het F1-seizoen 2021.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Begin dit jaar werd met een tender gestart voor standaard versnellingsbakken. Nu is de FIA ook gestart met een tender voor standaard remsystemen en wielen vanaf het seizoen 2021.

De tender is een nieuw en duidelijk signaal dat de FIA de kosten van de F1-teams wil drukken en dat door enkele onderdelen te standaardiseren waarop de teams redelijk hoge kosten maken in verhouding tot de return die ze ervoor krijgen.

Op het vlak van de remsystemen en wielen zijn er naar verluidt vier kandidaten. De kandidaten zullen nu uitgenodigd worden door de FIA om een concrete inschrijving te doen. In principe loopt de tender voor de periode 2021 tot en met 2024.

Wat de wielen betreft moeten deze het nieuwe formaat 18 inch omvatten waarbij de breedte nog nader gespecificeerd zal worden. Wat het remsysteem betreft is er een opsplitsing tussen de levering van remblokken en -schijven en de hydraulische systemen die nodig zijn voor de remmen.

Er dient uiterlijk tegen 22 mei ingeschreven te worden en er wordt normaal gesproken tegen 14 juni een beslissing genomen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België