FIA bereid om mee te werken aan geluid en brandstofregels

24 maart 2014 — Jean Todt verklaarde vandaag tegenover de Italiaanse zender RAI open te staan voor wijzigingen aan het geluid en het brandstofverbruik. image

De nieuwe technische reglementen zetten al heel wat kwaad bloed bij toeschouwers en insiders in de Formule 1. Zelfs Bernie Ecclestone hield zich nog niet in over onder meer het geluid. De Brit noemde het nieuwe motorgeluid een schande voor de Formule 1. Ook de brandstoflimiet kreeg er al flink van langs.

Die kritieken bereikten ook Jean Todt, en de Fransman gaf vandaag aan best mee te willen werken indien de reglementen gewijzigd moeten worden. De “kleine generaal” wil geen economische ritjes zien, maar roept tevens op tot kalmte.

“Het maximaal toegelaten brandstofverbruik van honderd kilogram was een voorstel van de teams zelf. Voor mij vormt dat geen probleem als zij een hogere limiet willen dan die honderd kilogram.” verklaarde Todt, die er ook bijvertelde dat de brandstoflimiet niets te maken had met het gebrek aan inhaalmanoeuvres.

“De aërodynamica en de beperkte inhaalmogelijkheden lagen aan de basis daarvan. Melbourne is, zoals we al lang weten, geen gemakkelijk circuit om in te halen. Ik ben er echter van overtuigd dat we zeer binnenkort veel meer inhaalbewegingen zullen zien. Laat ons dus vooral kalm blijven vooraleer een oordeel te vellen.”

De FIA-baas stelt zich ook flexibel op ten opzichte van het luider maken van de motoren, al vindt hij het nieuwe geluid best fascinerend. “Het geluid is helemaal anders nu, en als men daar problemen mee heeft, dan kunnen we in samenspraak met de teams eens kijken wat we kunnen doen om het luider te maken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België