“FIA beslist over nieuwe bandenleverancier en niet de teams”

08 juni 2010 — Een definitieve doorbraak over de nieuwe bandenleverancier is er nog niet, maar is niet alleen een strijd tussen ondermeer Michelin en Pirelli maar ook tussen de FIA en de teams.

De teams hebben de laatste weken duidelijk te kennen gegeven dat ze Pirelli verkiezen als nieuwe bandenleverancier, maar Michelin geeft de strijd echter nog niet op. De teams vroegen de FIA alvast of ze nog dit seizoen eventueel de banden konden testen van de nieuwe bandenleverancier.

De FIA wil echter nog niet op de zaken vooruit lopen. Meer zelfs, de FIA liet duidelijk verstaan dat zij beslist over wie de nieuwe bandenleverancier zal worden en niet de teams.

In een interview met de Franse krant Le Parisien liet Jean Todt duidelijk verstaan dat de teams niet het alleenrecht hebben om te beslissen over de nieuwe bandenleverancier.

“De FIA heeft uiteraard iets te zeggen over de keuze van de nieuwe bandenleverancier,” aldus de President van de FIA. “De FOTA mag dan wel suggereren dat het beslist, maar het is niet degene die het luidste roept die ook het meeste macht heeft.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België