FIA eert Lewis Hamilton en Michael Schumacher met een speciale prijs

19 december 2020 — Op vrijdagavond vond het prijzengala van de FIA plaats en daarbij werden Lewis Hamilton en Michael Schumacher geëerd met een speciale prijs.

Schumacher kreeg van FIA-voorzitter Jean Todt een speciale prijs als erkenning voor zijn inzet en grote betekenis voor de autosport. Het was Corinna Schumacher, de echtgenote van Michael Schumacher, die de onderscheiding in ontvangst nam.

“Hij hield zo enorm van racen”, zei Corinna Schumacher in een reactie. “Michael heeft altijd een erg groot hart getoond voor mensen die hulp nodig hebben.”

Naast Schumacher kreeg Lewis Hamilton dezelfde onderscheiding. Hamilton evenaarde dit jaar het record van zeven wereldtitels in de Formule 1 dat tot dusver op Michael Schumacher zijn naam alleen stond. Lewis Hamilton werd eveneens verkozen tot autosportpersoonlijkheid van het jaar.

Kimi Raikkonen kreeg de prijs voor beste actie van het jaar. Het publiek verkoos zijn sublieme openingsronde tijdens de GP van Portugal tot actie van het jaar. De Fin startte als zestiende en wist in de eerste ronde op te klimmen naar de zesde plaats.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België