FIA gaat horrorcrash F3-race Macau grondig onderzoeken: lessen voor de F1?

19 november 2018 — Na de horrorcrash van Sophia Floersch in Macau heeft FIA-president Jean Todt een grondig onderzoek beloofd.


Sophia Floersch maakte een ongelooflijke crash mee waarbij ze over de kerbstones schoof en over een andere wagen gekatapulteerd werd. Vervolgens vloog de 17-jarige Floersch zonder echt snelheid te verliezen door een zogenaamde ‘catch fence’ tot tegen een constructie voor fotografen.

Floersch haalde in de speedtrap die vlak voor de Lisboa-bocht ligt een snelheid van 276,2 km/u. Aan haar crash hield ze een breuk in haar rug over, ook verschillende omstaanders, waaronder fotografen, raakten gewond.

Meteen na de crash werden al vragen gesteld over de veiligheid en FIA-president Jean Todt laat nu weten dat er een grondig onderzoek naar de crash van Floersch zal plaatsvinden.

Opvallend is vooral dat de wagen van Floersch gewoon door de zogenaamde ‘catch fencing’ vloog zonder de wagen veel af te remmen. Diezelfde omheining is ook op F1-circuits terug te vinden.

Na het onderzoek zullen dan ook waarschijnlijk maatregelen naar voor komen die hun invloed op de veiligheidsmaatregelen in de F1 kunnen hebben. Floersch zelf onderging ondertussen succesvol een zeven uur durende operatie.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België