FIA gaat probleem met startlichten aanpakken tegen GP van Bahrein

23 maart 2019 — Nadat er problemen werden vastgesteld op het vlak van de visibiliteit van de startlichten in Australië heeft de FIA laten weten dat het tegen de race in Bahrein een oplossing wil uitwerken.

Dit bericht bekijken op Instagram

When the business of the #F1 grid becomes so quiet ߤ« #AusGP

Een bericht gedeeld door Australian Grand Prix (@ausgp) op

Verschillende rijders deden hun beklag over de visibiliteit van de startlichten tijdens de GP van Australië. Onder andere Robert Kubica liet na afloop van de race weten dat hij bij de start panikeerde omdat hij de startlichten niet volledig kon zien.

Ook Red Bull F1-piloot Pierre Gasly was één van de rijders die hun beklag deden. De Fransman kende een slechte start doordat hij de startlichten niet goed kon zien.

“Door de bredere achtervleugels kon ik de startlichten niet zien en moest ik reageren op de rijders rondom mij, waardoor ik enkele plaatsen verloor,” aldus Gasly.

De FIA luisterde naar de rijders en is nu volop bezig om het probleem met de startlichten te verhelpen. De positie en hoogte van de startlichten is op al de circuits normaal hetzelfde en een mogelijke oplossing is het plaatsen van bijkomende startlichten verderop de grid.

Dat gebeurde voor 2017 ook al maar deze verplichting om bijkomende lichten te plaatsen verdween toen er vanaf 2017 met lagere achtervleugels werd gereden.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België