FIA gaat regel van dubbele punten evalueren aan het einde van het seizoen

10 april 2014 — De FIA heeft bij monde van Jean Todt te kennen gegeven dat het tegen het einde van het seizoen de regel van de toekenning van dubbele punten tijdens de laatste race van het seizoen zal evalueren.

image
Toen bekend raakte dat er tijdens de laatste race van het seizoen dubbele punten zouden toegekend worden barstte er een storm van kritiek los onder de fans, rijders, voormalige rijders alsook teams.

In de aanloop naar de eerste race van het nieuwe seizoen werd het onderwerp van de dubbele punten opnieuw op tafel gelegd tijdens een samenkomst van de F1 Strategy Group. De regel werd besproken maar er was geen eensgezindheid over het afschaffen van de regel, waarna de regel van de dubbele punten dus definitief werd ingevoerd voor het seizoen 2014. Aan het einde van dit seizoen wil de FIA echter evalueren of de regel ook tijdens de volgende seizoenen zal gelden.

“Om de maatregel terug te evalueren en te schrappen hebben we eensgezindheid nodig en zonder dat kunnen we het niet veranderen,” zei Jean Todt, de grote baas van de FIA, tegenover Autosport. “We hielden een bijeenkomst van de F1 Strategy Group en ik vroeg ‘willen jullie de dubbele punten opnieuw in overweging nemen?’ Het antwoord was nee. Zeg me echter niet wie ja en wie nee heeft gezegd. Ik zei vervolgens ‘We zullen tegen het einde van het seizoen zien wat de reactie is’.”

“Persoonlijk was ik verrast dat er zoveel commotie rond ontstond. Ik beschouw het immers niet als een grote wijziging voor de Formule 1. We moeten echter zien wat de reacties zijn en er vervolgens rekening mee houden,” aldus Todt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België