logo
 

FIA gaat rijders advies geven om geen lifts meer te geven

24 september 2013 — Na afloop van de GP van Singapore ontstond er heel wat commotie over de lift die Mark Webber kreeg van Fernando Alonso. Uiteindelijk kregen beide rijders een waarschuwing, maar de FIA wil verdere stappen ondernemen om lifts in de toekomst te vermijden.

image
Mark Webber moest in de slotfase van de GP van Singapore opgeven en vroeg na afloop van de race een lift aan zijn collega-rijders. Uiteindelijk vertraagde Fernando Alonso en reed Mark Webber mee terwijl hij op de Ferrari van Alonso zat.

Na afloop van de race besloten de stewards echter om beide rijders een waarschuwing geven omdat ze allebei een inbreuk hadden gedaan op het sportief reglement van de Formule 1. Fernando Alonso kreeg een reprimande omdat hij onnodig vertraagde en traag reed, waardoor hij een gevaar voor andere rijders kon betekenen.

Mark Webber kreeg een waarschuwing omdat hij zonder voorafgaande toestemming het circuit is opgelopen. Voor Webber was het echter de derde waarschuwing van dit seizoen, waardoor hij meteen ook een gridpenalty van tien plaatsen voor de volgende race kreeg.

De FIA wil, ook al is een lift geven op zich niet verboden, tijdens de rijdersbriefing voor de GP van Zuid-Korea een oproep lanceren waarbij het de rijders adviseert om geen lift te geven aan andere rijders. Op zich gaat het de praktijk van een lift geven niet verbieden maar rijders zullen dus niet mogen vertragen tijdens hun inlap en rijders mogen sowieso niet zonder voorafgaande toestemming op het circuit lopen. Daardoor zou een lift in principe onmogelijk moeten zijn.

Bij de FIA is men ook bezorgd dat er tijdens het meerijden op een andere wagen, zelfs tegen lage snelheid, allerlei zaken kunnen misgaan waardoor de rijder die meerijdt in het slechtste geval van de wagen valt.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België