FIA maakt DRS-zone Hongarije bekend

26 juli 2011 — Komend weekend staat de GP van Hongarije reeds op het programma en uiteraard zal ook daar de DRS-zone van enorm belang zijn.

Hongarije staat bekend om zijn Mickey Mouse-circuit en vaak ook het treintje rijden dat ermee gepaard gaat. Inhalen is immers moeilijk op de Hungaroring en in het verleden probeerde men reeds meermaals om dit te verhelpen. Desondanks beleeft men toch vaak races waarin weinig gebeurt.

In het verleden werd ondermeer het rechte stuk aan start-finish verlengd zodat de eerste bocht later naar rechts gaat. Dit heeft enigszins het inhalen vergemakelijkt maar DRS kan dit jaar een extra hulp zijn.

De FIA maakte vandaag immers bekend dat het DRS-detectiepunt, waar wagens binnen de seconde van elkaar moeten zitten, vlak voor het ingaan van de laatste bocht zal liggen. Vervolgens zal DRS mogen gebruikt worden bij het uitkomen van de laatste bocht.

Hopelijk zorgt DRS er mee voor dat we meer spektakel zullen zien op de Hungaroring. Anders zal het net als de meeste jaren treintje rijden worden en dat zou jammer zijn na een erg spannende GP van Duitsland.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België