logo
 

FIA maakt plaats op F1-kalender voor extra Europese race

05 december 2012 — De FIA heeft bekendgemaakt dat de datum van de GP van Duitsland is aangepast. Deze ingreep moet ervoor zorgen dat er een extra Europese race kan plaatsvinden.

image
De GP van Duitsland stond oorspronkelijk gepland op 14 juli maar zal een week vroeger doorgaan, op 4 juli 2013. Dit zorgt ervoor dat er nu een drie weken tijd zit tussen de GP van Duitsland en de GP van Hongarije. Na de GP van Hongarije vindt er een zomerbreak plaats en er is nu dus extra ruimte voor een Europese race tussen Hongarije en Duitsland, dat maakte de World Motor Sport Council vandaag bekend.

De voorbije dagen doken er reeds meermaals geruchten op over een mogelijke terugkeer van Turkije op de F1-kalender. Bernie Ecclestone bevestigde ondertussen reeds dat hij aan een terugkeer van Turkije werkt.

Oorspronkelijk stonden er twintig races op de F1-kalender, maar doordat de F1-race in New Jersey nabij New York pas in 2014 zal plaatsvinden in plaats van 2013 staan er nu slechts negentien races op de F1-kalender. Met een extra Europese race zouden dat er opnieuw twintig kunnen worden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België