logo
 

FIA-official: “Toekomst Spaanse GP niet in gevaar”

24 april 2018 — Een Spaanse FIA-official heeft in een radio-interview benadrukt dat, hoewel hun contract met de F1 volgend jaar afloopt, de GP van Spanje in Barcelona niet in gevaar is.

Een bericht gedeeld door Circuit de Barcelona-Catalunya (@circuitdebcncat) op

Volgend jaar loopt het contract van het ‘Circuit de Catalunya’ met de F1 af en sommigen zijn bezorgd dat het niet verlengd zal worden. Met alle onrust die er in de regio Catalunya heerst wordt er gevreesd dat ze de F1 links zullen laten liggen.

Gonzalo Gobert, een Spaanse FIA-official, laat aan ‘Radio Marca’ weten dat er geen reden tot paniek is.

“Als directeur van een ander circuit (Valencia) kan ik u bevestigen dat de verlenging nog louter een administratieve kwestie is,” aldus Gobert. “Het enige dat nog moet gebeuren is de goedkeuring van de budgetten van de sponsoring van het circuit.”

“Chase Carey heeft al laten weten dat de F1 heel tevreden is over het Circuit de Catalunya en het circuit is heel blij met de F1. Ik twijfel er niet aan dat er een verlenging zal komen,” besluit Gobert.

Het circuit is sinds 1991 het toneel voor de GP van Spanje, de bouw ervan liep samen met de organisatie van de Olympische Spelen die in 1992 in Barcelona zouden doorgaan. Het staat bekend als een uitdagende baan en is geliefd bij de rijders, met zes stuks is Michael Schumacher recordhouder wat betreft het aantal zeges.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België