FIA onderwerpt circuit GP van India aan inspectie

14 februari 2011 — 30 oktober, dan moet de eerste GP van India plaatsvinden, maar ondertussen wordt er nog naarstig aan het circuit gewerkt.

Dat weerhoudt de FIA er echter niet van om reeds voor de voltooiing het circuit aan een inspectie te onderwerpen. Charlie Whiting, racedirecteur bij de FIA, reisde alvast af naar het circuit.

De organisatoren zijn volop bezig met hun voorbereidingen voor de organisatie van het evenement, maar ondertussen wordt ook nog hard aan de bouw van het circuit zelf gewerkt. De asfaltlaag wordt normaal gesproken op 15 maart aangebracht en er wordt ook nog aan de nodige verbindingswegen en andere faciliteiten gewerkt.

Op 30 juni zal het circuit door de FIA aan een ultieme inspectie onderworpen worden. Wetende dat de race op 30 oktober plaatsvindt is dat dus ruim op tijd.

Het ziet er dus naar uit dat men in India beter huiswerk heeft verricht dan in Zuid-Korea. Daar was men tot luttele minuten voor de start van de eerste oefensessie nog bezig met de afwerking van het circuit.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België