FIA ontkent dat er een geheim vaccinatieplan is voor de F1

13 januari 2021 — In de wandelgangen werd gefluisterd dat de iedereen in de Formule 1 zou gevaccineerd moeten zijn voor de start van het F1-seizoen 2021 maar de FIA ontkent dat nu.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Wie dacht dat COVID-19 geen roet meer in het eten zou strooien van de F1-kalender in 2021 is eraan voor de moeite.

Gisteren werden al de eerste wijzigingen bekendgemaakt, de GP van Australië verschuift naar november en voor de GP van China lopen de onderhandelingen nog om een datum te bepalen. Het seizoen zal van start gaan in Bahrein, Imola neemt de plaats in van Shanghai en naar alle waarschijnlijkheid is het dan de beurt aan Portimao.

De verschuivingen in de kalender laten vermoeden dat er weer geracet zal worden achter gesloten deuren en dat is voor de Formule 1 het minimum omdat ze zo tenminste nog TV-inkomsten hebben.

Het Zwitserse Blick berichtte eerder deze week dat de FIA aan een geheim vaccinatieplan zou werken om zoveel mogelijk races te laten doorgaan.

Volgens ‘Blick’ moeten alle teams gevaccineerd zijn voor het seizoen begint want dat zou een einde maken aan de strenge in- en uitreisregels die er nu zijn. Maar de FIA ontkent dat er zo’n plan bestaat.

“Ik kan bevestigen dat er niet aan zo’ plan gewerkt wordt door zowel de FIA als de Formule 1,” liet een woordvoerder van de F1 weten aan het Duitse ‘N-TV.’

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België