FIA opent ‘Hall of fame’: “Michael Schumacher had er graag bij geweest”

05 december 2017 — Op maandag werd in Parijs de FIA Hall of Fame geopend, waarin F1-wereldkampioenen een plaatsje krijgen. De FIA had eerder dit jaar aangekondigd dat het zo'n 'hall of fame' wenste te openen, dit nadat er gelijkaardige initiatieven waren voor andere sporten.


De ‘hall of fame’ bevindt zich in de Automobile Club de France in Parijs en er bevinden zich 33 verschillende F1-piloten in. Bij de bekendmaking van de ‘hall of fame’ waren negen wereldkampioenen aanwezig: Jackie Stewart, Mario Andretti, Alain Prost, Nigel Mansell, Damon Hill, Jacques Villeneuve, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Nico Rosberg. Opvallende afwezige was Lewis Hamilton.

Naast de aanwezige wereldkampioenen waren er ook heel wat vertegenwoordigers van wereldkampioenen aanwezig, waaronder Sabine Kehm, de manager en woordvoerster van Michael Schumacher. Als zevenvoudig wereldkampioen kon Schumacher zelf niet aanwezig zijn op het event, al had hij dat volgens Kehm graag gewild.

“We weten allemaal dat Michael hier zou moeten geweest zijn en ik ben er zeker van dat hij hier graag aanwezig zou geweest zijn,” zei Sabine Kehm toen die de vermelding in de ‘hall of fame’ in naam van Michael Schumacher in ontvangst nam. “Hij had steeds het grootste respect voor iedereen hier in deze ruimte en hij zou het een eer vinden. Wat Michael zo bijzonder maakte, wat hem zo succesvol maakte, net als bij iedereen hier, was zijn liefde en passie voor deze sport, de F1.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België