FIA overweegt om in Monza nieuwe bandenregels op te leggen

26 augustus 2015 — Naar aanleiding van de klapbanden tijdens het raceweekend van de GP van België overweegt de FIA om in Monza nieuwe bandenregels op te leggen.


De klapbanden van Nico Rosberg en Sebastian Vettel verontrusten de Formule 1. Enkele rijders lieten in een reactie na afloop van de GP van België dan ook weten dat ze de klapbanden onaanvaardbaar vinden.

Pirelli had reeds laten weten dat het in het verleden een voorstel had gelanceerd om een maximaal aantal ronden op te leggen voor iedere soort bandencompound. De FIA lijkt nu dat voorstel opnieuw in overweging te nemen en dat vanaf de GP van Italië in Monza.

“We werken erg nauw samen met Pirelli en Ferrari en dat om er zeker van te zijn dat we al het mogelijke hieruit leren en dat veranderd wordt wat veranderd dient te worden,” aldus een woordvoerder van de FIA. “Indien er bepaalde richtlijnen gesuggereerd dienen te worden, dan zullen we die ook bekrachtigen.”

In de nasleep van de regen aan klapbanden tijdens de GP van Groot-Brittannië in 2013 zijn er al bepaalde richtlijnen met betrekking tot de banden die de teams dienen te volgen. Onder meer het maximale hoeveelheid camber en het correct gebruik van de banden links en rechts worden nauw gecontroleerd.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België