FIA overweegt om nieuwe F1-teams toe te laten

06 maart 2015 — De FIA overweegt om opnieuw een tender uit te schrijven om eventueel nieuwe teams toe te laten in de Formule 1.


Nadat Caterham in de problemen geraakte en komend seizoen niet meer op de startgrid van de Formule 1 zal staan wil de FIA bekijken of het opnieuw een zogenaamde tender zal uitschrijven om nieuwe teams toe te laten in de Formule 1.

De laatste keer dat de FIA zo een tender uitschreef was eind 2013. HRT was in 2012 van de startgrid verdwenen en de FIA wou via de tender kandidaten aantrekken om een nieuwe F1-team op de startgrid te krijgen. Het was uiteindelijk Gene Haas die de tender won. Haas wil volgend jaar met zijn F1-team debuteren.

Ondertussen is Caterham echter gesneuveld en ook Marussia kwam in ernstige financiële moeilijkheden. Het is een half mirakel dat Marussia onder de naam Manor alsnog de startgrid van de GP van Australië haalt.

De FIA beseft echter dat er nood is aan ‘vers bloed’ en daarom is de kans groot dat er opnieuw een tender zal uitgeschreven worden om zo een zoektocht naar een nieuwe F1-team te starten.

“Ik vind het jammer voor Caterham en Marussia maar zo’n dingen gebeuren nu eenmaal en zijn altijd al gebeurd,” zei FIA-President Jean Todt tegenover The New York Times. “In 2016 krijgen we een nieuwe team op de grid en we zullen waarschijnlijk een nieuwe tender uitschrijven zodat we één of twee teams kunnen aantrekken en de kosten verder kunnen beperken.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België