FIA past schema GP van China niet aan: “De race zal op zondag plaatsvinden”

07 april 2017 — De FIA heeft laten weten dat het schema van het raceweekend in China niet wordt aangepast. De race zal ondanks de slechte weersvoorspellingen dus gewoon op zondag doorgaan.


Door de hevige mist in de buurt van het ziekenhuis waar de traumahelikopter moet kunnen landen werd er tijdens de eerste oefensessie zo goed als niet gereden. Bovendien werd de tweede oefensessie zelfs volledig geschrapt.

De weersvoorspellingen gaan uit van betere weersomstandigheden op zaterdag en minder goede weersomstandigheden op zondag. Er gingen dan ook stemmen op om zowel de kwalificatie als de race op zaterdag te laten doorgaan.

De FIA heeft echter laten weten dat de kwalificatie en de race gepland blijven op het oorspronkelijke uur. Ook worden er naar aanleiding van de tijd die verloren werd tijdens de eerste twee oefensessies geen extra sessies gepland.

Op zaterdag staat er dus nog een laatste oefensessie gepland om 6 uur Belgische tijd, alvorens om 9 uur de kwalificatie van start gaat. De race gaat dan weer op zondag om 8 uur Belgische tijd van start.

Zaterdag 8 april:
6u: derde oefensessie
9u: kwalificatie

Zondag 9 april:
8u: race

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België