logo
 

FIA: “Pirelli kon geen extra banden voorzien voor aangepaste kwalificatie”

02 april 2016 — De kwalificatie werd in de aanloop naar de GP van Bahrein niet opnieuw gewijzigd omdat onder meer Pirelli geen extra setje banden kon voorzien.


Volgens FIA-baas Jean Todt was er in Australië tijdens Q1 en Q2 niet meteen een probleem. Het was vooral Q3 dat teleurstelde. Na de eerste snelle ronde zat het er voor bijna alle rijders immers op, waardoor er tijdens de laatste minuten van de kwalificatie geen enkele wagen meer op de baan was en de polesitter reeds snel bekend was.

Er kwam dan ook erg veel kritiek op het nieuwe kwalificatieformat met ‘knockout-systeem’. Bovendien was het ook niet goed voor het imago van de Formule 1. Toch werd de kwalificatie niet aangepast voor de GP van Bahrein.

Er werd onder de teams geen akkoord bereikt over een mogelijke aanpassing. Bovendien zou een aanpassing waarbij er enkel tijdens Q3 volgens het oude kwalificatiesysteem zou gereden worden ook niet mogelijk geweest zijn. Pirelli kon tegen de GP van Bahrein voor alle rijders immers geen extra setje banden voorzien. Op logistiek vlak was het volgens Pirelli onmogelijk om die extra banden op tijd te produceren en in Bahrein te krijgen.

Morgen zullen de FIA en de teams opnieuw rond de tafel gaan zitten. Daarbij zal het nieuwe kwalificatieformat opnieuw geëvalueerd worden en een mogelijke aanpassing besproken worden.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België