FIA-president Jean Todt waarschuwt Vettel: “Zware straffen liggen klaar”

09 juli 2017 — Jean Todt heeft Sebastian Vettel gewaarschuwd dat er bij een volgend incident zware straffen zullen volgen.


Voorbije maandag werd Sebastian Vettel ontboden bij de FIA in Parijs om wat meer uitleg te verschaffen over het voorval in Baku. De Duitser verontschuldigde zich voor het incident in Azerbeidzjan en hij kreeg geen verdere straffen. Vettel kan echter toch maar beter op zijn tellen passen want het zou wel eens kunnen dat hij onder een vergrootglas bekeken wordt.

De president van de FIA, Jean Todt, heeft Vettel immers gewaarschuwd dat hij er bij een volgend incident niet zo gemakkelijk gaat mee weg komen. Het is zeker niet de eerste keer dat de viervoudige wereldkampioen in opspraak komt, met waarschijnlijk als hoogtepunt de Grote Prijs van Mexico van 2016. Vettel schelde toen FIA-racedirecteur Charlie Whiting de huid vol, al excuseerde hij zich nadien wel bij Whiting.

“Ik heb zelf met toprijders gewerkt,” zegt Todt. “Soms staan ze enorm onder druk en dan is het niet makkelijk om een beslissing te nemen van achter je bureau.”

“Vettel had al een paar waarschuwingen gekregen en ik hoop dat zulke zaken niet meer voorkomen want dan zullen de gevolgen ernstig zijn.” aldus Todt. “Hij liet weten dat hij er alles wilde aan doen om het goed te maken met de marshals en de stewards en we hebben dat aanvaard.”

Todt vindt het goed dat Vettel jongeren in de opstapklasses bijstaat en dat hij hen leert wat kan en wat niet kan.

“Terwijl hij zichzelf aan het verdedigen was begreep hij wat voor een fout hij gemaakt had. Hij heeft me beloofd dat hij het nooit meer zal doen,” besloot Todt.
 

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België