FIA-president Jean Todt geen fan van dure hoogtechnologische F1-motoren

13 december 2017 — De herverkozen president van de FIA, Jean Todt, lijkt geen fan te zijn van de specificaties van de huidige generatie hybride-motoren. Hij vindt dat de Formule 1 de inspanningen van de teams moet respecteren.


Over het algemeen vindt Jean Todt de hoogtechnologische krachtbronnen te duur. “Als je mij vraagt hoe ik denk over de motoren, dan is de huidige generatie een grote uitdaging voor de constructeurs. Maar ik denk dat het te ingewikkeld is.”

“De motoren zijn ook te duur. Aan de andere kant is het een erg goede eerste stap richting een nieuwe generatie van motoren, die een evolutie zullen zijn van wat er nu in de wagen zit.”

Todt vindt het echter geen goed idee om de regels om te gooien om zo nieuwe constructeurs naar de Formule 1 te lokken na 2020.

“Ik ben geen voorstander om een volledig nieuwe motor te ontwikkelen. Ik denk dat we moeten starten met wat we nu hebben begrepen van de huidige motoren. In de huidige situatie is het belangrijk om te onderzoeken wat de beste evolutie wordt voor de motor van de toekomst.”

De nieuwe F1-eigenaar heeft plannen op tafel liggen om de specificaties van de huidige motoren aan te passen. Het idee is om de motoren simpel en goedkoop te maken. Maar Todt denkt dat dit niet eerlijk is ten opzichte van de huidige constructeurs.

Todt vindt immers dat de Formule 1 enkel vooruitgang kan boeken door respect te hebben voor de investeringen die de huidige teams hebben gemaakt voor de huidige specificaties.

“De constructeurs die veel hebben geïnvesteerd moeten de vruchten kunnen plukken van hun investeringen voor de volgende generatie motoren. Voor mij is het oneerlijk om de huidige leveranciers van motoren te onderwaarderen voor de potentiële leveranciers die in de toekomst aan de Formule 1 zullen deelnemen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België