logo
 

FIA roept teams naar vergadering om kosten te besparen

14 april 2014 — Onlangs raakte bekend dat het budgetplafond in de Formule 1 er niet komt maar de FIA wil alles in het werk stellen om de kosten in de Formule 1 alsnog naar omlaag te krijgen. Het roept de teams dan ook bij elkaar om te vergaderen rond het thema van kostenbesparingen in de Formule 1.

image
Het kostenplafond komt er niet nadat verschillende grote teams zich verzet hebben tegen de invoering ervan. Vooral het bepalen van de hoogte van het budgetplafond alsook de controle op welke kosten al dan niet onder het budgetplafond zouden vallen zorgden voor de nodige discussies.

De FIA legt zich echter niet neer bij die situatie en roept de teams samen voor een vergadering op 1 mei. Tijdens die vergadering zal er gepraat worden over manieren om de kosten in de Formule 1 naar omlaag te krijgen. Ook Bernie Ecclestone zal op die vergadering aanwezig zijn, net als Jean Todt uiteraard.

Door de kosten naar omlaag te brengen wil de FIA de overlevingsmogelijkheden van de kleinere teams, alsook bij uitbreiding de financiële situatie van alle teams, verbeteren.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België