FIA start onderzoek naar crash Fernando Alonso

26 februari 2015 — De FIA is een onderzoek begonnen naar de crash van Fernando Alonso afgelopen zondag tijdens de F1-test in Barcelona.


De Spanjaard crashte op het Circuit de Barcelona-Catalunya bij het uitkomen van de derde bocht. De Spanjaard werd per helikopter overgevlogen naar een nabijgelegen ziekenhuis, waar hij de voorbije drie dagen verbleef. Alonso onderging in het ziekenhuis een CT- en MRI-scan waaruit bleek dat hij een hersenschudding had opgelopen.

McLaren-Honda liet na een eigen onderzoek weten dat het de crash van Alonso toeschrijft aan onvoorspelbare en zware windstoten. Sommigen nemen echter geen genoegen met die uitleg, vooral omdat Alonso zo lang in het ziekenhuis moest verblijven, ondanks de redelijk beperkte impact tegen de muur.

Ook de FIA werpt zich nu op de crash en start een onderzoek naar de oorzaak ervan, zo bericht Autosport. Uiteraard is het daarbij de bedoeling om de oorzaak van de crash te achterhalen, maar vooral om te leren uit de crash.

“We zullen zeer gedetailleerd bestuderen wat er gebeurd is,” aldus een woordvoerder van de FIA. “We willen weten wat er gebeurd is en zullen dan ook alle mogelijke informatie verzamelen die beschikbaar is en samenwerken met McLaren.”

De crash deed meteen heel wat vragen rijzen en er zijn dan ook heel wat speculaties. Alonso verbleef immers drie dagen ter observatie in het ziekenhuis, wat erg lang is gezien de zogezegd beperkte impact. Bovendien werden de speculaties verder aangewakkerd omdat McLaren geen data bekendmaakte over de G-krachten alsook snelheid tijdens de crash, iets dat meestal wel gebeurd.

Er waren dan ook meteen speculaties over een eventuele stroomstoot omdat McLaren-Honda de dagen voordien meermaals problemen had met ERS, een elektrisch onderdeel van de motor. Het onderzoek van de FIA brengt nu hopelijk duidelijkheid omtrent de crash van Alonso.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België