FIA start onderzoek naar ‘gooi-incident’ en massale vechtpartij tijdens WK karting

05 oktober 2020 — De verschillende incidenten van afgelopen zondag tijdens het WK karting in Lonato lijken een serieus staartje te zullen krijgen. De FIA is immers een onderzoek begonnen en belooft met strenge straffen te komen.

Tijdens één van de races op het WK karting kwam het tot een aanrijding tussen Paolo Ippolito en Luca Corberi, waarbij die laatste door het contact moest opgeven. Corberi, wiens familie eigenaar is van het circuit waarop het WK plaatsvond, kon dat maar moeilijk verkroppen en besloot tot ‘actie’ over te gaan.

Corberi gooide een bumper van een kart richting Ippolito maar daarbij raakte hij de kart van een andere rijder. Vervolgens stak Corberi het kartingcircuit dwars over en weigerde hij de instructies van de marshalls te volgen. Na afloop van de race kwam het vervolgens ook nog eens tot een massale vechtpartij in de paddock.

Voormalig F1-piloot Felipe Massa, de president van de internationale kartingcommissie van de FIA, laat weten dat de incidenten tijdens het WK karting grondig onderzocht zullen worden en dat de betrokken de gevolgen zullen dragen van hun onaanvaardbaar gedrag. Massa was in zijn functie van president van de kartingcommissie zondag zelf eveneens aanwezig op het circuit.

Videobeelden van zowel het ‘gooi-incident’ alsook de massale vechtpartij in de paddock vonden al snel hun weg naar de sociale media. Onder andere voormalig F1-piloot Jenson Button liet daarop weten dat hij vindt dat Corberi en zijn vader, die eveneens klappen leek uit te delen, levenslang geschorst moeten worden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België