logo
 

FIA verbiedt omstreden camera-koeling van Ferrari

07 september 2018 — De FIA heeft Ferrari verboden om haar onboard-camera's af te dekken met een veelbesproken 'zak droog ijs'.


Wanneer de bolides van de Scuderia in de garage staan, maar ook wanneer ze op de startgrid stonden, werden steevast de onboard-camera’s afgedekt met een zak waarin droog ijs zat. Dit was om de camera’s te koelen, zo beweerde Ferrari en naar verluidt ook omdat er een incident was waarbij een camera geactiveerd was terwijl dat niet mocht.

Na heel wat speculaties en vragen van de concurrentie, alsook de bezorgdheid van de FOM over de wijze waarop de camera’s behandeld werden, heeft FIA-racedirecteur Charlie Whiting laten weten dat Ferrari na de race in Italië de omstreden koeling niet meer mag gebruiken.

Met de veelbesproken ‘zak droog ijs’ zou Ferrari onder andere willen vermijden hebben dat haar stuurtje op de startgrid gefilmd werd, al zijn ook dat uiteraard speculaties die Ferrari weigerde te bevestigen. In Monza dekte Ferrari de cockpit bijkomend af door middel van een paraplu.

Dit alles leidt uiteraard speculaties dat Ferrari mogelijk iets illegaal zou doen. Bij de FIA laten ze echter weten dat het verbod op het afdekken van de camera met de ‘koelzak’ vooral op vraag van de FOM gebeurde en dat het verder over voldoende technische gegevens en controlemechanismen beschikt. Daaruit zou niet blijken dat Ferrari met haar dashboard of stuurtje iets illegaal doet.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België