FIA verbiedt vleugels van Ferrari op Halo

12 mei 2018 — De FIA heeft de extra vleugels die Ferrari op Halo heeft gemonteerd verboden. Vanaf de GP van Monaco mogen ze niet meer op de F1-bolide van Ferrari staan.

Some small upgrades from @scuderiaferrari and @mclaren in Barcelona ߑ€ ߇ʰ߇¸ . #F1 #Formula1 #SpanishGP #InstaSports

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Ferrari kwam dit raceweekend met een opvallende extra constructie op Halo. Als eerste renstal monteerde Ferrari spiegels op Halo, maar daarbij kwamen ook twee extra vleugels. Het zijn vooral die extra vleugels die bij de concurrentie de wenkbrauwen deden fronsen.

Het plaatsen van spiegels op Halo is op zich niet verboden, de FIA liet eerder al weten dat het toegestaan is. De extra vleugels zorgden voor heel wat meer discussie aangezien het als een aerodynamisch element kan aanzien worden waaruit Ferrari voordeel haalt.

FIA-racedirecteur Charlie Whiting bracht een bezoek aan de garage van Ferrari en daarbij werden ook heel wat foto’s genomen. Ferrari opperde dat de extra vleugels dienen om de spiegels te monteren maar de concurrentie en ook de FIA ziet dat dus duidelijk anders.

Vanaf de GP van Monaco wil de FIA de vleugels niet meer op de bolide van Ferrari zien. De renstal mag het huidige raceweekend wel gewoon afwerken met de extra vleugels.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België