logo
 

FIA verlengt DRS-zone in Abu Dhabi

12 november 2011 — De FIA heeft besloten om de eerste DRS-zone van het Yas Marina Circuit te verlengen.

De beslissing komt er nadat er gevreesd werd dat de eerste DRS-zone te kort was om het inhalen te vergemakelijken. De DRS-zone zou normaal gesproken 470 meter na bocht nummer 7 beginnen. Er is nu echter besloten om de DRS-zone 75 meter vroeger te laten beginnen.

De meeste rijders blijven echter hun twijfels hebben over hoe efficiënt DRS zal zijn op het Yas Marina Circuit. Ondermeer Jenson Button is erg kritisch.

“Nee, volgens mijn ervaringen van gisteren zal het de situatie niet verbeteren. Ik probeerde DRS van zodra ik uit bocht nummer 7 kwam maar ik kende heel wat moeilijkheden om de andere wagens in te halen,” zegt Button in een reactie. “De zone met zo’n 75 meter verlengen zal dan ook niets uithalen. We zullen immers maar de helft van het rechte stuk gebruiken, het zal erg moeilijk worden.”

Op het Yas Marina Circuit zijn er twee DRS-zones maar ondanks die ingreep zal het nog steeds moeilijk worden om in te halen. Alonso verloor vorig jaar zelfs de titel door het gebrek aan inhaalmogelijkheden.

“Dat er twee DRS-zones zijn is goed, maar het blijft hier moeilijk. De voorbije twee jaar is het hier altijd al moeilijk geweest. We hebben hier niet al te veel inhaalpogingen op het rechte stuk gezien. Dit zou een beetje moeten helpen maar we zullen tot morgen moeten wachten om te zien of het veel verschil uitmaakt”, besluit Button.

Ook Fernando Alonso deelt die mening.

“We zullen tot morgen moeten wachten. De indruk die we gisteren kregen deed ons vermoeden dat de zone niet lang genoeg was. Daarom heeft de FIA de zone voor morgen verlengd. Hopelijk zal het helpen maar het is moeilijk om dit nu al te weten. We zullen moeten wachten tot de race en het nadien evalueren,” zei Alonso in een reactie.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België