FIA verwerpt verzoek van Ferrari om bestraffing Vettel te herbekijken

12 november 2016 — De FIA heeft laten weten dat het verzoek van Ferrari om de bestraffing van Sebastian Vettel na afloop van de GP van Mexico te herbekijken wordt verworpen.


Vettel kreeg een tijdstraf omdat hij, terwijl hij zijn positie tegenover Daniel Ricciardo verdedigde, een inbreuk had gedaan op het zogenaamde ‘moving under braking’. Vettel, die door een tijdstraf voor Verstappen aanvankelijk als derde op het podium op mocht, verloor daardoor zijn derde plaats en werd teruggezet naar de vijfde plaats.

Aan de vooravond van het raceweekend in Brazilië kwam Ferrari vervolgens plots met een verzoek bij de FIA aankloppen. De Italiaanse renstal beweerde over nieuwe elementen te beschikken en verzocht de stewards om de bestraffing van Vettel te herbekijken.

De FIA heeft nu laten weten dat het verzoek wordt verworpen. Tijdens een teleconferentie gaf Ferrari meer uitleg over de nieuwe elementen die het aanbracht maar de stewards besloten het verzoek te verwerpen.

Volgens Ferrari had de wedstrijdleiding aan Verstappen de instructie kunnen geven om zijn positie af te staan nadat hij de eerste bocht had afgesneden en niet inging op de instructie van Red Bull om zijn positie af te staan. Verstappen kreeg daarvoor uiteindelijk een tijdstraf maar volgens Ferrari was het incident met Ricciardo nooit gebeurd indien Verstappen zijn positie tijdens de race had afgestaan.

Ferrari kwam ook met GPS-data. De stewards oordeelden echter dat al de teams tijdens de race daarover konden beschikken, alsook dat de stewards zelf na de race daarmee rekening hielden toen ze Vettel een bestraffing oplegden.

Omdat de stewards oordelen dat Ferrari niet over bijzondere nieuwe elementen beschikt verwerpen ze het verzoek van Ferrari om de bestraffing van Vettel te herbekijken. Ferrari was het waarschijnlijk vooral te doen omwille van het feit dat de gebeurtenissen in Mexico een precedent voor de toekomst kunnen vormen. Aan de uitslag alsook de wk-stand zou immers sowieso niets veranderen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België