logo
 

FIA: “Voorlopig komt er geen extra F1-team”

15 augustus 2015 — Het was de bedoeling dat er vanaf 2016 nog een extra F1-team zou komen, of toch op zijn minst vanaf 2017, maar die plannen gaan niet door.


De FIA had een tender uitgeschreven waarbij kandidaten voor een plaatsje op de F1-grid zich konden melden (Lees: FIA begint zoektocht naar nieuw F1-team). Het was de bedoeling om een extra F1-team te vinden dat vanaf het seizoen 2016 of 2017 zou deelnemen. Die zoektocht is echter op niets uitgedraaid.

Het Haas F1 team is voor alle duidelijkheid reeds bevestigd voor het seizoen 2016. Daarnaast zocht de FIA dus naar nog een F1-team en dat om de toekomst van de sport op de langere termijn te verzekeren.

Er waren naar verluidt twee kandidaten voor een plaats op de F1-grid, maar geen van beide kandidaten is weerhouden. Allebei voldeden ze niet aan de vereisten van de FIA, waarop de FIA gisteren liet weten dat er voorlopig geen extra F1-team zal bijkomen.

“Geen enkele kandidaat voldeed aan de criteria die de FIA vooropstelde voor de nieuwe teams, dit ondanks dat ze alle kansen kregen om hun dossier succesvol in te dienen,” zei een woordvoerder van de FIA tegenover Motorsport.com

Dat er voor de seizoenen 2016 en 2017 geen extra F1-team wordt toegelaten hoeft echter niet te betekenen dat er ten vroegste in 2018 een F1-team kan bijkomen. Indien een grote autoconstructeur zou willen deelnemen aan de Formule 1, dan zal de FIA naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe tender uitschrijven.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België