FIA waarschuwt rijders voor taalgebruik op het podium

11 november 2012 — Het zal iedereen ongetwijfeld zijn opgevallen dat Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel ongepast taalgebruik hanteerden tijdens het interview op het podium na afloop van de GP van Abu Dhabi. De FIA heeft in een reactie de teams en rijders een waarschuwingsbrief gestuurd.

image
De FIA wil een herhaling van het vooral tijdens en na de podiumceremonie absoluut vermijden. De interviews werden live de wereld ingestuurd en iedereen hoorde dus het foutieve taalgebruik van Raikkonen en Vettel. David Coulthard, de interviewer van dienst op het podium, excuseerde zich wel onmiddellijk in naam van de rijders tegenover het publiek en de kijkers thuis.

Bij de FIA konden ze alvast niet lachen met het voorval en dringt men er via een brief naar de teams en rijders op aan dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen dat dergelijke zaken niet meer voorvallen. Niet tijdens een podiumceremonie, maar ook niet tijdens andere evenementen of contacten met de media.

Sebastian Vettel excuseerde zich wel alvast voor zijn taalgebruik.

“Het spijt me dat ik een verkeerd woord heb gebruikt op het podium en het spijt me ook indien iemand daardoor beledigd heb. Ik ga er voor zorgen dat het niet opnieuw zal gebeuren,” aldus Vettel.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België