FIA wil de kosten in de Formule 1 onder controle houden

14 juni 2012 — Jean Todt heeft laten weten dat de FIA de kosten in de Formule 1 absoluut onder controle wil houden. Omwille van de aangekondigde reglementswijzigingen voor het seizoen 2014 vrezen veel teams immers dat de kosten serieus zullen toenemen.

Ferrari liet deze week nog duidelijk verstaan dat het absoluut een plan van aanpak wil zien om de kosten onder controle te houden. In 2014 zijn er immers heel wat ingrijpende reglementswijzigingen die voor een serieuze toename van de kosten kunnen zorgen. De Italiaanse renstal mag dan wel tot één van de grote teams met uitgebreidere budgetten behoren, ook Ferrari beseft dat de Formule 1 geen kleine teams meer mag verliezen.

Jean Todt, de grote baas van de FIA, lijkt de boodschap te hebben begrepen en reageert alvast door te zeggen dat de FIA alles in het werk zal stellen om de kosten onder controle te houden.

“Het klopt dat het pakket in 2014 meer zal kosten maar de FIA heeft ook al gesprekken gevoerd met de motorenleveranciers om de stijging van de kosten te verminderen,” zei Todt tijdens een interview met Autosport. “Zo hebben we er bijvoorbeeld al voor gezorgd dat het aantal motoren naar omlaag gaat. In 2012 zijn het acht motoren per rijder, in 2014 vijf per rijder en in 2015 vier per rijder.”

Na de GP van Monaco had Todt reeds een overleg met de teams, daaruit is duidelijk gebleken dat de teams zich zorgen maken.

“We zijn het aan het bespreken, aangezien tien tot twaalf teams me vroegen om de kosten onder controle te houden,” besluit Todt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België