FIA wil dragstrip Hockenheimring eventueel herbekijken

10 augustus 2019 — De FIA overweegt dan toch om de dragstrip naast de laatste bochten van de Hockenheimring te herbekijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

this moment…ߘ¬ . #hockenheimring #germangp #f1 #fia @charles_leclerc

Een bericht gedeeld door Hockenheimring (@hockenheimring_official) op

Tijdens de GP van Duitsland verloren heel wat rijders op een natte baan de controle over hun F1-bolide. Verschillende rijders gingen in de laatste bochten van de Hockenheimring breed over de kerbstones en kwamen uiteindelijk op de dragstrip terecht.

Door de regen was deze spekglad en viel ze nog het best te vergelijken met een gladde mat waarop slipoefeningen worden gehouden. Onder andere Charles Leclerc, Nico Hulkenberg en Lewis Hamilton verloren de controle over hun F1-bolide en crashten.

Heel wat rijders, waaronder Charles Leclerc, wezen met een beschuldigende vinger naar de de dragstrip en vonden dat deze er niet vlak naast de baan, in een uitloopzonde, hoorde te liggen.

Aanvankelijk wimpelde de FIA de beschuldigingen weg maar FIA-racedirecteur Michael Masi liet nu toch verstaan dat de dragstrip zal herbekeken worden indien de Formule 1 volgend jaar of één van de jaren daarna terugkeert naar de Hockenheimring.

Dit bericht bekijken op Instagram

...another „this moment“ ߘ« . #hockenheimring #germangp #f1 #fia #lewishamilton

Een bericht gedeeld door Hockenheimring (@hockenheimring_official) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België