logo
 

“FIA zou beter Vettel extra bestraffen in plaats van Mclaren”

10 april 2009 — Voormalig F1-wereldkampioen Jackie Stewart vindt dat niet Mclaren maar wel Sebastian Vettel voor de World Motor Sport Council (WMSC) moet verschijnen.

Voormalig F1-wereldkampioen Jackie Stewart vindt dat niet Mclaren maar wel Sebastian Vettel voor de World Motor Sport Council (WMSC) moet verschijnen.

Vettel kwam tijdens de Grote Prijs van Australië in aanraking met Robert Kubica. Beide piloten vielen uit en Vettel werd na afloop bestraft door de stewards. Mclaren werd dan weer bestraft omdat Lewis Hamilton informatie zou achter gehouden hebben voor de stewards over het duel met Jarno Trulli tijdens de safety car periode. Mclaren werd later ook nog uitgenodigd om voor de WMSC te verschijnen waar het eventueel een extra bestraffing zal kunnen krijgen. Jackie Stewart vindt de fouten van Vettel echter veel zwaarder doorwegen dan die van Hamilton en Mclaren.

“Ik vind dat wat Vettel deed in Melbourne veel erger was dan waarvan Mclaren nu beschuldigd wordt. Als er een wiel in het publiek zou zijn gevlogen dan zou er iemand gedood kunnen zijn. Toch werd hij maar bestraft met 10 plaatsen op de grid voor de volgende race…”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België