“Finale titelstrijd zorgt voor spanningen bij Mercedes”

23 november 2016 — Dat de titelstrijd tussen Rosberg en Hamilton pas tijdens de laatste race in Abu Dhabi wordt beslist zorgt voor de nodige spanningen binnen Mercedes, dat geeft technisch directeur Paddy Lowe toe.


Twintig races achter de rug, nog één race te gaan en tijdens die ene race wordt de titelstrijd definitief beslist. Een horrorscenario voor Mercedes zou zijn dat een technisch probleem die titelstrijd beslist en daarvoor is de renstal dan ook bevreesd.

De race in Abu Dhabi zorgt volgens technisch directeur Paddy Lowe dan ook voor heel wat spanningen binnen het team.

“Het is de eerste keer dat we 21 races tijdens een seizoen hebben en het past dan ook dat we tijdens zo’n recordjaar de titelstrijd pas op het allerlaatste moment beslist zien worden,” aldus Lowe. “Het is fantastisch voor de fans. Uiteraard zorgt zoiets ook voor spanningen binnen het team. Het team heeft de voorbije jaren echter aangetoond dat het dergelijke situatie aankan.”

Volgens Lowe zal Mercedes het raceweekend in Abu Dhabi echter op dezelfde manier benaderen als de overige races.

“We zullen het raceweekend benaderen zoals we dat ook met al de andere raceweekends deden. Ons eerste objectief daarbij is er voor te zorgen dat de titelstrijd op een faire manier en op de baan beslist kan worden. Doorheen het jaar waren er af en toe problemen maar zowel op technisch als operationeel vlak was dit het jaar met de hoogste betrouwbaarheid in de geschiedenis van het team. Dat zorgt voor vertrouwen. De rijders bevinden zich in de opperste staat van paraatheid en we kijken dan ook uit naar een erg hard bevochten strijd om de titel die bovendien ook nog eens erg close zal zijn,” besluit Lowe.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België