Financiële kater voor Bahrein?

22 februari 2011 — De annulatie van de GP van Bahrein kan het land heel wat geld kosten zonder dat het hiervoor iets in de plaats krijgt.

Na dagen van onzekerheid en geruchten raakte gisteren bekend dat de GP van Bahrein geannuleerd wordt en de seizoenstart dus zal plaatsvinden op 27 maart in Australië. De beslissing liet enige tijd op zich wachten en wat vooral opmerkelijk was: de kroonprins van Bahrein nam de beslissing en niet Bernie Ecclestone.

Dat zou wel eens een erg belangrijke financiële achtergrond kunnen hebben want als je op de F1-kalender wil staan dan hoort daar uiteraard ook een prijskaartje aan vast te hangen. Voor Bahrein zou dat op ongeveer zo’n 25 miljoen euro liggen.

25 miljoen euro die Bahrein nu hoort te betalen zonder dat het hiervoor iets in de plaats krijgt. Meteen ook de reden waarom de Formule 1 zelf niet besliste om de race te annuleren? Indien het dat deed zou het immers de 25 miljoen euro moeten terugbetalen aan Bahrein.

Volgens Bernie Ecclestone heeft geld alvast geen rol gespeeld in de discussie over het al dan niet doorgaan van de GP van Bahrein en wie de beslissing hieromtrent moest nemen.

“De kroonprins en ikzelf hebben een hele tijd gesproken over de organisatie van de race en de toestand in zijn land,” aldus Ecclestone.

“Hij was de enige juiste persoon die de beslissing kon nemen. Hij vroeg mij of ik ermee instemde. Ik zei hem vervolgens dat hij de juiste beslissing nam.”

Over de financiële gevolgen van het afspringen van de openingsrace blijft Ecclestone echter oppervlakkig.

“Daarover hebben we niet echt gesproken. Met geld heeft dit ook niets te maken. In dergelijke situaties wordt niet over geld gesproken.”

Ja Bernie, dat geloven we zeker en vast ...

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België