“Financiële problemen tonen aan dat er iets fundamenteel mis is met de F1”

30 maart 2016 — Volgens Monisha Kaltenborn, teambaas bij het Sauber F1 team, tonen de financiële problemen van de kleinere F1-teams aan dat er iets fundamenteel mis is met de Formule 1.


Het Sauber F1 team zit al langer in een financieel moeilijke situatie. Er wordt al heel wat jaren gesproken over het eventueel invoeren van een budgetplafond alsook het verlagen van de kosten in de Formule 1.

De tijd dringt echter en aangezien er maar niets lijkt te veranderen dienden Sauber en Force India vorig jaar een klacht in bij de Europese Commissie om de situatie aan te klagen waarop de F1 wordt bestuurd. De winst neemt in de Formule 1 steeds maar toe maar de teams geraken steeds meer in de financiële problemen.

Het is zelfs zo erg dat Sauber, Force India en Manor aan het begin van dit seizoen een voorschot moesten vragen op het prijzengeld dat ze normaal pas na het seizoen krijgen.

“Het geeft je echt geen beter gevoel wanneer je weet dat ook de anderen problemen ondervinden,” aldus Kaltenborn tegenover ‘Crash.net’. “Je kan naar jezelf kijken en een excuus zoeken door te zeggen: ‘Ik kan dit niet maar vijf anderen kunnen het ook niet’. Het zegt jammer genoeg veel over de situatie waarin de sport zich momenteel bevindt.”

“Dit heeft niets te maken met het product, dit zijn commerciële zaken. Sommige van hen zijn het resultaat van de technische regelgeving en het is dringend tijd dat er iets aan gedaan wordt.”

“Wanneer je aan de mensen probeert uit te leggen hoeveel winst deze sport genereert, en die is de voorbije jaren steeds toegenomen, terwijl er zo veel teams financiële problemen hebben, dan is dit niet correct. Er is iets fundamenteel fout in de sport,” besluit Kaltenborn.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België