Flavio Briatore: “Fernando Alonso zal tijdens F1-comeback tonen dat hij top is”

23 november 2020 — Flavio Briatore kijkt enorm hard uit naar de F1-comeback die Fernando Alonso in 2021 zal maken. Volgens Briatore mogen we ons verwachten aan een erg gretige en enorm gemotiveerde Alonso, iets dat eerder ook al bleek uit commentaren bij Renault.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Briatore kent Alonso al van aan het begin van de Spanjaard zijn autosportcarrière. Briatore was er erg snel bij om Alonso een contract aan te bieden. Het werd een samenwerking die uiteindelijk bekroond werd met twee F1-wereldtitels in 2005 en 2006.

“Ik hield van Fernando omdat hij zeer snel is, hij was ongelooflijk, ik had zoiets nog nooit gezien,” vertelde Briatore tegen de tv-zender ‘Antena 3’.

“Hij was toen erg jong. Ik zag hem, we hadden een gesprek en ik schoof hem een contract na ons gesprek. Je ziet zo’n enorm talent en dan moet je zeer snel reageren.”

Briatore werd naast manager van Fernando Alonso ook een erg goede vriend van de Spanjaard.

“Fernando en ik zijn familie,” aldus Briatore. “We hebben samen iets ongelooflijk bereikt, wat een ongelooflijke herinneringen zijn dat. Iedereen heeft dat ervaren. Hij is echt uniek. Hij is eervol, sterk en solide.”

Eind 2018 besloot Alonso om na moeilijke periodes bij Ferrari en McLaren de Formule 1 vaarwel te zeggen maar Briatore is blij dat Alonso volgend jaar met veel enthousiasme en gretigheid zal terugkeren.

“Ik ben erg blij dat hij terugkeer,” aldus Briatore, die tevens bevestigde dat hij een rol speelde in de comeback van Alonso. “Hij is één van de beste rijders en dat gaan we volgend jaar absoluut zien. Hij bevindt zich in een supervorm en is zeer gemotiveerd.”

“We hebben samengewerkt, we hebben samen aan zijn terugkeer naar de Formule 1 gewerkt.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België