Flavio Briatore: “Sebastian Vettel is zelf zijn grootste vijand!”

11 oktober 2018 — De flamboyante Italiaan, en zelf voormalig F1-teambaas, Flavio Briatore heeft zijn visie gegeven over de titelstrijd dit seizoen. Volgens Briatore is Vettel in de strijd om de titel zelf zijn ergste vijand.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Sebastian maakt dit jaar erg veel fouten, hij is zelf zijn grootste vijand,” aldus Flavio Briatore tegenover Nico Rosberg tijdens diens laatste ‘Beyond Victory’ podcast.

“Ik geloof dat Ferrari momenteel sneller is dan Mercedes. Ze moeten Vettel uitleggen dat een race 62 of 64 ronden duurt en niet één ronde.”

Briatore verwijst ook naar zijn erg succesvolle samenwerking met Fernando Alonso bij Renault.

“Ik herinner me nog mijn ervaring met Fernando Alonso. Wanneer je het kampioenschap wint dan is een derde plaats soms al bingo!”

Briatore verwijst ook naar de fout die Vettel tijdens de openingsronde maakte van de GP van Italië. Op het circuit van Monza reed Vettel toen tegen Hamilton en de Duitser spinde.

“Het is belangrijk dat je op de baan blijft. De aanrijding in Monza had helemaal geen zin,” aldus Briatore. “Je weet dat je wagen beter is, rem gewoon en voeg achter hem in. Je hebt ruim zestig ronden om die positie goed te maken. Indien je spint of naast de baan gaat is het voorbij.”

“Het doel is om in de punten te finishen, niet om iedere race te winnen. Een kampioenschap draait niet om hoeveel races je wint maar wel om het aantal punten dat je verzamelt.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België